TÜRKİYE MÜNAZARA LİGİ TUNCELİ FİNALİ GERÇEKLEŞTİ

Gençlerin duygu düşüncelerini doğru ve sistematik bir biçimde ifade etmelerine katkı sağlamak, spordan sanata tarihten bilim-teknolojiye kadar birçok konuda bilgi birikimlerini artırmak amacıyla düzenlenen münazara Ligi Tunceli Finali pandemi kurallarına uygun olarak İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Yarışma öncesi gençlere hitap eden İl Müdürü Abdulselam ER konuşmasında;  etkili konuşmanın , kendini doğru şekilde ifade etmenin  önemini vurgularken öğrencilerin toplum hayatına hazırlanmaları  ve  kişisel gelişimleri yönünde münazara yarışmalarının  büyük katkı sağladığını dile getirdi.

Bu amaçla; pandemiye rağmen uzaktan eğitim nedeniyle riskli şartlarda memleketlerinden veya diğer ilçelerimizden gelen ilimizde üniversite öğrenimi görmekte olan 18 -24 yaş aralığındaki gençlerimizden 8 takım katılarak jüri heyetine kendilerini ispatlamak ve arkadaşlarına karşı savundukları tezlerini kabul ettirmek için yoğun çaba gösterdiler.

Sosyal mesafe kurallarına uygun biçimde gerçekleştirilen yarışmaya katılan öğrencilerden Mertcan ŞAHİN  ve Sibel SOĞANCI ’dan oluşan takım birinci; Firdevs ÖNDER  ve Barış DEMİRCAN ’dan oluşan takım ikinci, İrem TUĞRUL  ve Elif TAŞ ’dan oluşan takım ise üçüncü olma başarısını gösterdiler.

İlimizi Malatya ’da düzenlenecek olan Doğu Anadolu Bölgesi Finalinde temsil edecek olan Mertcan ŞAHİN  ve Sibel SOĞANCI arkadaşlarımıza başarı belgeleri Vali Yardımcımız Sayın Uğur KARAKAYA tarafından verildi. Birinci olan takımımıza başarılar dileriz.

Yarışmaya katılan tüm öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.