Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1985 yılında, gönüllü çalışmaları ve faydalarını dünya çapında duyurmak ve gönüllü programlara katılımı arttırmak amacıyla '5 Aralık' tarihinin her yıl Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanmasına karar vermiştir.

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 123 ülkede 5 Aralık, Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanmaktadır. Dünya Gönüllüler Günü; ‘gönüllülük' kavramının toplumumuzda daha geniş kitlelere yayılması, günlük hayatımızın doğal bir parçası haline gelmesi ve gönüllü çalışmaların, yerel ve ulusal alanlarda tanıtılması için çok önemli bir gündür.           

Bu vesile ile Covid-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz şu günlerde ön saflarda yer alan fedakar sağlık çalışanlarımız için “Kahraman Sağlık Çalışanları Hatıra Ormanı’” nda ,Tunceli Valiliğimiz koordinesinde düzenlenen fidan dikme töreninde Tunceli Gençlik ve Spor Müdürlüğü Ailesi ( müdürlerimiz, antrenörlerimiz, gençlik liderlerimiz, personellerimiz ve gönüllülerimiz) olarak  5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü için fidan diktik.