Gençlik ve Spor Bakanlığımızca başlatılan Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi’ nin Tunceli’ deki faaliyetlerine basın büyük ilgi gösterdi.

Tunceli Gençlik ve Spor İl Müdürümüz  Abdulselam Er, Anadolu  Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki çocukların yüzme sporuna yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Çocukların yüzmede çok yetenekli olduğunu belirten İl Müdürümüz, şöyle konuştu: "Burada üç antrenörümüz ve iki cankurtaranımız görev yapıyor. Tuncelili çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet ediyoruz. Tunceli denizsiz bir kent ama bütün denizlere meydan okuyan Munzur ve Pülümür nehirleri var. Bu nehirlerde yüzmeyi öğrenen çocuklar, okyanuslarda bile yüzer. Biz buna inanıyoruz. İlçelerimizde de seyyar havuzlar oluşturmaya çalışıyoruz. Kentteki tüm çocuklarımızı yüzme alanında yetiştirmeyi amaçlıyoruz."

Küçük yüzücülerimiz, Gençlik ve Spor Bakanlığımızca 3 yıl önce yaptırılan yarı olimpik yüzme havuzumuzda antrenmanlar yaparak ilerde milli sporcu olmayı hedefliyorlar. Haftanın altı günü 3 antrenör ve 2 cankurtaranın gözetiminde bir araya gelen 8-16 yaşlarındaki 30 sporcumuz, yarı olimpik yüzme havuzumuzda teknik ve teorik bilgiler öğreniyorlar.

İki metre derinliğe sahip havuzda, serbest, kelebek, kurbağalama, sırtüstü ve karışık stillerde yüzen çocuklarımız, ilerde milli sporcu olup Türkiye'yi yarışmalarda başarıyla temsil etmek istiyorlar.