Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından organize edilen, Avrupa Spor Haftası her yıl geleneksel olarak düzenlenen, çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle her yaştan ve statüden bireyi bir araya getirerek hareket bilincini arttıran önemli bir projedir. 

Bu kapsamda ilimizde Avrupa Spor Haftası (23-30 Eylül) boyunca tüm Herkes İçin Ulusal Spor ve Sağlık Günleri etkinlikleri gerçekleştirildi.

23 Eylül 2020 tarihinde başlangıcını yaptığımız haftanın İl Müdürlüğümüz tarafından organize edilen  açılış programı; Tunceli Valimiz Mehmet Ali ÖZKAN, il protokolü ve kurum müdürlerinin katılımıyla Mavi Köprü mevkiinden startı verilen rafting turnuvası ile gerçekleşti. Türkiye Rafting Federasyonu’ nun katkılarıyla çevre illerden gelen rafting sporcuları arasında  gerçekleşen rafting yarışı sonunda dereceye giren kız ve erkek takımlarımıza  madalyaları verildi. Adeta bir şölen havasında geçen rafting yarışlarını hafta boyunca gerçekleşen tekerlekli kayak ,kano, step-aerobik etkinlikleri, tenis ve kickboks antremanları takip etti.

Yeni tip koranavirüs (covid-19) salgını nedeniyle maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen etkinliklerimiz gerek yerel basında gerekse ulusal basında geniş yer bulmuştur.

Hafta boyunca gerçekleşen etkinliklerimize ait görüntü ve videoları fotoğraflar kısmından görüntüleyebilirsiniz