Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, çeşitli programlara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a geldi.

Bakanı Kasapoğlu, Ferit Melen Havalimanı'nda Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksek Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ ve kurum amirleri tarafından karşılandı.

Bakan Kasapoğşu, Erciş ilçesindeki Kitap Kafe'de gençlerle bir araya geldi

Buradan Erciş ilçesine hareket eden Bakan Kasapoğlu, Afganistan'ın Pamir Yaylası'ndan 37 yıl önce göç ederek Erciş'in Ulupamir Mahallesi'ne yerleşen Kırgız Türklerinin geleneklerini yaşattığı Ata Yurdu'nu ziyaret etti. Kırgız Türklerinin geleneksel oyunlarını izleyen, yapılan çalışmaları inceleyen Kasapoğlu, daha sonra Erciş ilçesindeki Kitap Kafe'de gençlerle bir araya geldi, taleplerini dinledi.

Cuma namazını ilçedeki Kara Yusuf Paşa Camisi'nde kılan Bakan Kasapoğlu, daha sonra esnafla bir araya geldi, vatandaşlarla sohbet etti.

Bakan Kasapoğlu Van Yüzüncü Yıl Üniversitesindeki Genç Ofis’in açılışını yaptı

Bakan Kasapoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) hayata geçirilen "Genç Ofisi"nin açılışında yaptığı konuşmada, kentte gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Van'ı çok önemsediklerini ifade eden Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

“Gençlerimizi tesislerle, salonlarla ve tüm imkanlarla buluşturacağız. Biliyorsunuz geçen haftalarda imzaladığımız protokollerle hem Van'da hem de ilçelerinde çok önemli tesisleri birlikte inşa edeceğiz. Bu manada her tesisin bir de Genç Ofisi'nin olduğunu da vurgulamak istiyorum. Tüm tesislere hep birlikte sahip çıkacağız. Bu tesislerin bizim olduğunu, gençlerin olduğu bileceğiz. Buraları dolu dolu değerlendireceğiz. Sizlerden tek beklentimiz bu. Buradaki Genç Ofisi, Türkiye'nin en hız donatılan genç ofisi oldu. İnşallah bir ve beraber olacağız. Birlik ve beraberliğin bereketiyle de halkımızı, gençlerimizi her şeyin en güzeliyle buluşturacağız.”

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli'de öğrencilerin talepleri üzerine kısa zamanda üniversiteye bir Genç Ofisi'nin kazandırıldığını belirterek, Bakan Kasapoğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kasapoğlu ve beraberindekiler açılışını yaptıkları Genç Ofisi'ndeki güzel sanatlar, müzik, inovasyon, stüdyo ve tiyatro atölyelerini gezdi, gençlerin seslendirdiği şarkılara eşlik etti.

Bakan Kasapoğlu, 1. Dünya Savaşı sırasında Van’dan Hoy Cephesi'ndeki askerlere cephane taşıyan ve dönüş yolunda çoğunluğu soğuktan donarak şehit düşen 120 kahraman çocuğun anlatıldığı tiyatro gösterisini de ilgiyle izledi.