‘Sporun tabana yayılmasını, halkımızın, çocuklarımızın, ve gençliğimizin spor yapmasının, onlara sağlıklı yaşam biçimini sunmasını hedefliyoruz ‘ sloganıyla yola çıkan Gençlik ve Spor Bakanlığı’ nın, 2013 yılından bu yana amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması, kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spora katılımının  üst seviyede sağlanması amacıyla düzenlediği Amatör Spor Haftası  5-11 Ekim tarihleri arasında kutlanıyordu.

 Bu yıl kutlama etkinlikleri İç İşleri Başkanlığı’ nın ‘korona virüs tedbirleri’  konulu genelgesine istinaden iptal edildi.

Bu kapsamda ilimizde de  Amatör Spor Haftası açılış töreni bu yıl sade bir  şekilde gerçekleştirildi. Atatürk Stadyumu’ nda düzenlenen törene İl Müdürümüz Abdulselam ER, Spor Hizmetleri Müdürümüz  D. Murat ZİNCİDİ , Gençlik Hizmetleri Müdürümüz Feyzi AYTAR , antrenörlerimiz ve sporcularımız katılım sağladı. Açılış töreninde günün anısına kısa bir konuşma  yapan  İl Müdürümüz Abdulselam ER sporun hayatımızda ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı.