Türkiye’de birçok dereceye imza atan sporcuları antrenman sırasında Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdülselam Er ve Spor Hizmetleri Müdürümüz Düzgün Murat ZİNCİDİ ziyaret etti. Burada konuşan Sn. Er, sporcuların başarısına vurgu yaptı ve “Kickbox faaliyetlerini yürüten Dersim Kickbox Kulübü’nün çalışmalarına katıldık. Bu çalışmaların sonucunda elde edilen başarıları ve gençlere kazandırdığı özgüveni gördük. Gençlerimiz isterse kazanamayacağı başarı yok. Gençlerimize bu ortamları sağlayan hocalarımıza, Tunceli Valisine, Gençlik ve Spor Bakanına, sponsorlarımıza, sevgili gençlerimizin ailelerine çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Kickbox antrenörü Gürsel Tayam ise ailelere seslendi ve çocuklarını gönül rahatlığıyla bu spora gönderebileceklerini söyledi.

 

“TÜRKİYE’NİN HER ÜNİVERSİTESİNDE SPORCULARIMIZ VAR”

Dersim Kickbox Kulübü sporcuları yeni başarılara imza atmak için antrenmanlarını sürdürüyor. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdülselam Er, sporcuları antrenman çalışmaları sırasında ziyaret ederek gençlere başarılar diledi.

Ziyaret sırasında Er’e bilgi veren Kickbox Antrenörü Gürsel Tayam gençlerin Türkiye ve Avrupa şampiyonluklarını anlatarak sponsorlara teşekkür etti. Tayam, “2008’den bu yana kickboks milli takım antrenörlüğü yapıyorum. O zamandan beri birçok dereceye imza attık. Sporcularımızdan Erivan bu sene Muaythai Avrupa Kupası şampiyonu oldu. Geçen sene Türkiye şampiyonu oldu. Azat Cantekin Türkiye 3.’sü olurken, Deniz Arslan Türkiye 2.’si oldu. Musa Tan ise dereceli sporcumuz. Bunlar üniversiteyi kazanan sporcularımız. Türkiye’nin hemen hemen her üniversitesinde sporcularımız var. Bizim amacımız, buradaki gençleri milli takıma ve üniversiteye göndermek. Buradan ailelere sesleniyorum, bu spora çocuklarını korkusuz bir şekilde göndersinler. Minikler grubumuz var. 8-12 yaş arası. Çünkü, kickboxun yaşı yok. İl Müdürümüz Abdülselam Er’e ve sponsorlarımız Sayın Metin Sıtoci’ye, Hakan Özer’e, bize bu ringi hediye eden Müslüm Aktar’a teşekkür ediyoruz.” dedi.   

 

“MUAY THAİ AVRUPA KUPASI ŞAMPİYONUYUM”

Muaythai Avrupa Kupası şampiyonluğu olan milli sporcumuz Erivan Barut, “Dersim Kickbox Kulübü sporcusuyum. Muaythai Avrupa Kupası şampiyonluğum, Türkiye 2. ve 3.’lüğüm var. Bu spora 16 yaşında başladım. Spora başlamakla hayatımda birçok şey değişti. Üniversiteye gitmem, spora başlamamla oldu. Kickboxa başlamadan önce başka alanlarda ilerlemeyi düşünüyordum ama bu sporda yetenekli olduğumun farkına varınca bu alanda ilerlemeye karar verdim. Erzincan’da Beden Eğitimi Öğretmenliği okuyorum. Sporu herkese tavsiye ediyorum çünkü, insana özgüven veriyor. Birçok maçıma Gençlik ve Spor İl Müdürünün destekleriyle katıldım. İlerlememde en büyük desteği hocam Gürsel Tayam verdi. Bu sporda daha çok ilerlemek istiyorum ve dünya şampiyonluğu için hazırlanıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

“HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK”

Kickboxta Türkiye 3’üncülüğü olan Azat Mazlum Gökyıldız şu ifadeleri kullandı; “7 yıla yakındır Gürsel Hocamla beraber bu sporu yapıyorum. Onun sayesinde buralara geldim. Türkiye 3’üncülüğüm var. Bu spora başlamamda ailem ve ağabeylerimin desteği oldu. Ondan sonra severek devam ettim. Hedefim Türkiye, ardından dünya şampiyonu olmak. Bu sporu herkese tavsiye ediyorum.”

 

“KENDİMİ SAVUNMAYI ÖĞRENDİM”

Türkan Giray Tan, “16 yaşında bu spora başladım. Hedefim önce Türkiye ardından dünya şampiyonu olmak. Derece yaparsam bunun sonunda üniversiteye gideceğim. Bu spordan sonra özgüvenim gelişti. Derslerimde çok başarılı oldum. Kendimi savunmayı öğrendim. Tunceli’deki her gence bu sporu tavsiye ediyorum.” sözleriyle duygularını ifade etti.

 

“TUNCELİ’Yİ SPORCULARIYLA TÜRKİYE’YE TANITACAĞIZ”  

Tunceli Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdülselam Er ise gençlerin başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “Bugün ayrı bir heyecanlıyım. Çünkü, çok güzel gençlerle beraberiz. Kickbox faaliyetlerini yürüten Dersim Kickbox Kulübü’nün çalışmalarına katıldık. Bu çalışmaların sonucunda elde edilen başarıları ve gençlere kazandırdığı özgüveni gördük. Gençlerimiz isterse kazanamayacağı bir başarı yok. Tunceli’de her başarıyı yakalayabileceğimiz kapasitede bir gençlik var. Bu anlamda gençlerimize bu ortamları sağlayan hocalarımıza, Tunceli Valisi Tuncay Sonel’e, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, sponsorlarımıza, sevgili gençlerimizin ailelerine çok teşekkür ediyoruz. Tunceli gençliği bundan sonra spor faaliyetleriyle, aktiviteleriyle gündeme gelecek. Tunceli gibi güzel coğrafyası olan, cennetten bir köşe olan ilimizi sporcularımızla taçlandırıp, Türkiye’ye tanıtacağız.” ifadelerini kullandı.