Gençlik ve spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz kültürel gezileri ikinci döneminde devam ediyor.

81 ilde düzenlenen programlar ile 14-29 yaş grubu gençlerden özellikle kırsalda yaşayan ve dezavantajlı olanların tarihi ve kültürel yönden zengin çevre iller ile kendi il ve ilçelerini daha yakından tanımalarını, buralarda yaşayan akranları ile tanışmaları ve gençler arasında diyaloğun arttırılmasına katkı sağlayacak bir hareketlilik projesidir.

Proje ücretsiz olup, günübirlik programlar şeklinde gerçekleştirilmektedir. Tunceli ilindeki Yunus Emre Gençlik Merkezi aracılığı ile gençler günü birlik geziler ile Tunceli çevresindeki illeri ve kültürlerini tanıma imkânı yakalıyor. 05-06 Ekim 2016 tarihlerinde Elazığ iline gerçekleştirilen Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz gezileri ile genç katılımcılar Keban, Harput, Çırçır Şelalesi ve şehrin tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerini görme imkânı buldu. Gezi sonunda gönüllük çalışmaları ile gençler çevre temizliği yapıp, huzur evi ziyaretinde bulundular.

30 Kasım 2016’ya kadar sürecek projeye sehirlervekulturler.gsb.gov.tr adresinden başvuru yaparak katılım sağlanabilecek.