Bulgaristan’da düzenlenen Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı 36 madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attı. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu, federasyon olarak alt yapıya gösterilen özen ve emeklerin, Bulgaristan’daki şampiyonada Türkiye’ye madalya olarak geri döndüğünü ifade ederek, Milliler’in tarihin en başarılı yarışlarını koşarak, Türkiye’ye 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda çifte bayram yaşattıklarını söyledi.

 

Bulgaristan’ın Bansko şehrinde 27 Ağustos’ta başlayan ve 11 ülkeden 200 sporcunun katıldığı Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası’nda Türkiye, şampiyonada 16’sı erkek 30 sporcuyla mücadele etti. Bayrak yarışlarıyla sona eren şampiyonada, Milliler orta mesafe yarışlarında 1 altın 2 bronz madalya kazanırken; genç kızlarda Ayşe Bozkurt, küçük erkeklerde Talha Günday ve genç erkeklerde ise Huzeyfe Sığırcı bronz madalyanın sahibi oldu.

 

Türkiye Oryantiring Milli Takımı, Güney Doğu Avrupa Ülkeleri Şampiyonası’nın son gününde koşulan bayrak yarışında ise 6 altın, 12 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Böylelikle Türkiye, şampiyonanın ilk gününden itibaren toplamda 9 altın, 20 gümüş ve 7 bronz alarak genel klasmanda ev sahibi Bulgaristan’ın ardından 2’incilik kupasını alarak oryantiringte tarihi bir başarıya imza attı.

 

Güney Doğu Avrupa Ülkeleri Şampiyonası’nın ilk gününde Yıldız Kızlar Kategorisi’nde Elif Gökçe Avcı altın madalya kazanırken, Küçük Kızlar Kategorisi’nde Zeynep Ocak, Küçük Erkekler Kategorisi’nde Talha Günday ve Genç Erkekler Kategorisi’nde Orhan Kutlu gümüş madalya kazandı. Yıldız Erkekler Kategorisi’nde ise İbrahim Dilek bronz madalya kazandı. Yarışmanın ikinci gününde; Yıldız Kızlar Kategorisi’nde Elif Gökçe Avcı ve Genç Erkekler Kategorisi’nde Orhan Kutlu gümüş madalya, Küçük Erkekler Kategorisi’nde Samet Köşşek Türkiye’ye bronz madalya kazandırdı. Şampiyonanın oldukça zorlu geçen üçüncü gününde ise Genç Kızlar Kategorisi’nde Ayşe Bozkurt altın madalyanın sahibi olurken, Küçük Erkekler’de ise Talha Günday, Genç Erkekler’de de Huzeyfe Sığırcı bronz madalya aldı. Takım halinde koşulan bayrak yarışlarında da Türk sporcular Küçük Erkekler Takımı 6 altın; Küçük Kızlar, Yıldız Erkekler ve Genç Erkekler Takımı 9 gümüş, Büyük Erkekler Takım da 6 bronz madalyanın sahibi oldu.