200 seyirci kapasiteli Hozat Kapalı Spor Salonu ve Sentetik yüzeyli futbol sahasının  27 Ekim 2014 tarihinde ilimiz Hozat ilçemizde açılışı törenle gerçekleşti. Açılış törenine Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şefik KARA,  İlçe Kaymakamı Sayın Bekir DEMİR, İlçe Belediye Başkanı Celaleddin POLAT, 51. Mot. P. Tuğ. Komutanı Tuğgeneral Ahmet ERCAN ÇORBACI, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer KARTAL, Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif YILDIRIM, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürü  Orhan KAYA, İl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf CENGİZ , İlçe Emniyet Amiri Muharrem DAĞHAN, SSK Müdürü, Siyasi Parti Temsilcileri,İl Genel Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Temsilcileri, Daire Amirleri ve çok sayıda Hozatlı vatandaş katıldı.


     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan  açılış töreninde konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şefik KARA ve  İlçe Kaymakamı Sayın Bekir Demir:
Hizmete açtığımız spor alanlarımızda sadece gençler ve çocuklarımız değil yetişkin vatandaşlarımızın da spor yapması gerekiyor. Spor alanında vatandaşlarımız için her türlü imkânı sağlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda 7'den 70'e herkesin spor yapmasını istiyoruz. Çünkü spor sağlık açısından en büyük tedavi yöntemi ve çocuklarımız için faydalı bir eğitim aracıdır.Kapalı spor salonun tüm Hozat halkına hayırlı olmasını temenni etti.

        Konuşmanın ardından folklor gösterisi, basketbol maçı ve İlçe Kaymakamı Sayın Bekir Demir ve İlçe Belediye Başkanı
 Celaleddin POLAT’ın da katıldığı futbol maçı ile tören sona erdi.