“BİZ ANADOLUYUZ “ TUNCELİ  GEZİSİ


        
    Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Valilikler koordinasyonunda  yürütülen  ‘’Biz Anadoluyuz’’  Projesi ile ülkemizin batısında bulunan illerden 12-15 yaş arası katılımcı seçilerek Doğuda ve Güneydoğuda bulunan illerimiz ev sahipliğinde programlar gerçekleştirilmektedir. Bunların yanı sıra ev sahibi Doğu illerimiz arasında da programlar gerçekleştirilmektedir,

     Biz Anadoluyuz Projesi, toplumsal bütünleşme, birliktelik ve gönüllülük bilincinin geliştirilmesi hedeflerinin yanı sıra çocuklarla/gençlerle yapılacak uygulamalı faaliyetler aracılığıyla, genç nesillerde ortak insani-kültürel değerlere yönelik bilinç ve farkındalığın artırılması, gençlerin sosyal becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlanması, gençler arasında karşılıklı saygı ve hoşgörü kültürünün oluşması ve gençlere tarihi ve kültürel mirasımızın aktarılması amaçlanmaktadır.     

     Bu vesile ile kültür kaynaşması ve kardeşliğin simgesi olan ‘’Biz Anadoluyuz ‘’ Projesi kapsamında Erzincan’dan gelen 40 gencimizi 22 – 25 Mart  2021  tarihleri arasında ilimizde ağırladık.

       Üç günlük ziyaretlerinde Tunceli’nin  doğasını ve kültürünü tanıma fırsatı bulan gençlerimiz, Tunceli gezilerinin son gününde Tunceli Valisi Sayın Mehmet Ali ÖZKAN’ ı  ziyaret ettiler. Valilik Toplantı Salonunda Erzincan’ dan  gelen misafirlerimizle bir araya gelen Sayın Mehmet Ali ÖZKAN , gençlerimizle tek tek tanışarak bir süre sohbet etti ve ziyaret sonunda gençlerimize armağanlar verdi.

       Erzincan’dan  gelen kardeşlerimizi onlarla tanışmanın ve Tuncelimizin eşsiz güzellikleri ile   onları tanıştırmanın vermiş olduğu sıcak duygularla memleketlerine uğurladık.