Tuncelili rafting sporcuları Gözde Aksoy, Ece Gerçek, Suna Bulut, Rojda Korkmalı, Tijda Yeşil, Şimel Karabulut, Deniz ve Dilara Dinler 18-23 Mart 2020 tarihleri arasında Hırvatistan’da düzenlenecek olan Avrupa Rafting Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Antrenman çalışmaları sırasında genç sporcuları ziyaret eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdülselam Er “Tunceli’nin gururu olan gençlerimizle birlikteyiz. Türkiye Milli Takımı’na seçilen gençlerimiz, Hırvatistan’da Türkiye’yi temsil edecek. Bu bizim için onur ve gurur verici bir durum.” ifadelerini kullandı. Rafting Antrenörü Ali Ekrem Canpolat ise, “Bu yıl içinde Muğla Dalaman’da Milli Takım Kampı düzenlendi. Bu kampta da gerekli seçmeler yapıldıktan sonra, 18-23 Mart tarihleri arasında Hırvatistan’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonasında 8 sporcumuz ülkemizi temsil edecek. Bu konuda bize gerekli destekleri veren, bize bot, kask gibi tüm malzemelerimizi alan ve bize hassasiyet gösteren Sayın Valimiz Tuncay Sonel’e teşekkür ediyorum.” dedi.

 

8 KIZIMIZ HIRVATİSTAN’A GİDECEK

Tuncelili rafting sporcuları 18-23 Mart 2020 tarihleri arasında Hırvatistan’da düzenlenecek olan Avrupa Rafting Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Tunceli’den 8 sporcunun Türkiye’yi temsil edeceği ve Hırvatistan’da düzenlenecek olan Avrupa Rafting Şampiyonası’na hazırlık için antrenman yapan sporcuları Tunceli Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdülselam Er ziyaret etti. Ziyaret sırasında gençlerin başarısından duyduğu memnuniyeti paylaşan Er “Türkiye’de ve Dünya’da rafting anlamında Tunceli’nin sesini duyurmayı amaçlıyoruz. Kızlarımızdan umutluyuz.” dedi. Müdür Er konuşmasını şöyle sürdürdü; “7 Ocakta Gençlik ve Spor Bakanımızın onayıyla görevlendirildim. O tarihten itibaren Tunceli gençliğine spor, kültürel ve sosyal alanlarda hizmet vermeye başladık. Hayal ettiğimiz, maksimum düzeye ulaştırılması için arkadaşlarımızla beraber gayret gösteriyoruz. Geldiğim günden itibaren Tunceli’yle ilgili çok güzel duygularım oluştu. Tunceli’yi çok sevdim. Tunceli hem sportif hem kültürel hem de sosyal alanda görülmesi gereken bir şehir. Gençlerimizin sportif alanlarda kabiliyetlerinin çok ileri düzeyde olduğunu gördüm. Bizden önceki arkadaşlar bu potansiyeli geliştirmek için ellerinden geleni yaptı. Biz de arkadaşlarımızın emeğinin üzerine Sayın Valimizin önderliğinde, Bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda Tunceli gençliğini hem sportif hem sosyal hem kültürel hem de kişilik anlamında daha üst düzeylere taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Burada Tunceli Gençlik ve Spor Ailesine de güveniyorum. Tunceli gençliğine güveniyorum. Tunceli gençliğinden kiminle tanıştıysam ya dağ sporuyla ya müzikle ya da bir sosyal faaliyetle ilgileniyor. Tunceli’nin bu yönü Türkiye’de bilinmiyor. Bu anlamda, üstümüze düşen görev Tunceli’yi bu alanda da hem Türkiye’de hem de uluslararası düzeyde tanıtmak. Elazığ ve Malatya depremi hepimizin yüreğini burktu. Bu anlamda bütün Türkiye seferber oldu. Pertek Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüz ve Pertek Gençlik Merkezimizin koordinasyonu ve Tunceli Gençlik Merkezimizin katılımıyla, önce bir alan taraması yaptık. Çoğu alanda ihtiyaçların giderildiği görüldü. Çocuklarımızın oyuncak ihtiyaçlarını tespit ettikten sonra, bu alanda çalışma yaptık. Gençlik merkezlerimiz, genç liderlerimiz ve gönüllü liderlerimizle beraber kısa sürede geniş bir çalışma yaptık. Elazığ’daki çadırlarda kalan bütün çocuklara yetebilecek şekilde oyuncak topladık. Bu anlamda tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.”

 

Genç sporcuların başarısından dolayı onur duyduğunu söyleyen Er; “Tunceli’nin gururu olan gençlerimizle birlikteyiz. Türkiye Milli Takımı’na seçilen gençlerimiz, Hırvatistan’da Türkiye’yi temsil edecek. Bu bizim için onur ve gurur verici bir durum. Bu anlamda, kendilerine ve ailelerine böyle bir gençlik yetiştirdikleri için teşekkür etmek istiyorum. Sayın Valimizin Rafting Yönetim Kurulu üyesi olması nedeniyle de raftinge özel bir alakası var. Bu açıdan Sayın Valimize ve kıymetli Ali Ekrem Canpolat Hocamıza da çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’de ve Dünya’da rafting anlamında Tunceli’nin sesini duyurmayı amaçlıyoruz. Kızlarımızdan umutluyuz. Aynı başarıyı erkeklerden de bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIMIZ 3 YILDA 5 KEZ ÜST ÜSTE TÜRKİYE 1.’Sİ OLDU"

Genç rafting sporcularının antrenörü Ali Ekrem Canpolat ise yaptığı açıklamada, Tunceli Valisi Tuncay Sonel’e teşekkürlerini ileterek; “Yaklaşık 3 yıldır çocuklarımızla beraber Munzur Nehri’nde antrenmanlarımızı yapıyoruz. Bu üç yılda çocuklarımız 5 kez üst üste Türkiye 1.’si oldu. Çocuklarımızın bir kısmı İtalya Dünya Kupasında ilimizi ve ülkemizi temsil etti. 2019 yılı içinde ilimizde dünya şampiyonası yapıldı. Kızlarımız seçme yarışmasını Türkiye1.’si ve 2.’si olarak tamamladı ve ülkemizi Tunceli’de de temsil etti. Buradaki organizasyonlarda çocuklarımızın bir kısmı dünya 5.’si diğer grubumuz ise dünya 7.’si olarak müsabakaları tamamladı. Bu yıl içerisinde Muğla Dalaman’da Milli Takım Kampı düzenlendi. Bu kampta da gerekli seçmeler yapıldıktan sonra, 18-23 Mart tarihleri arasında Hırvatistan’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’nda 8 sporcumuz ülkemizi temsil edecek. Bu konuda bize gerekli destekleri veren, bize bot, kask gibi tüm malzemelerimizi alan ve bize hassasiyet gösteren Sayın Valimiz Tuncay Sonel’e teşekkür ediyorum. Yeni gelen İl Müdürümüz Adülselam Er de sporcularımıza isteklerini ve ihtiyaçlarını sordu. Malum Tunceli’de kış mevsiminde çalışmaları sürdürmekte zorlanıyoruz. Havuzda antrenmanlarımız başlayacak. İl Müdürümüz gerekli altyapıyı oluşturdu. Servis konusunda bize yardımcı olacak. 2 botumuz havuzda olacak. Çalışmalarımızın büyük bir kısmını havuzda sürdüreceğiz. Healthy Lıfe Sport Center’da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bize gerek ekonomik gerekse manevi olarak desteklerini sunan Sayın Metin Sıtoci’ye çok teşekkür ediyoruz. Çocukların birçok ihtiyacında yanlarında oldu.” ifadelerini kullandı.