BASKETBOL HAKEMLİK KURSU AÇILIYOR

16.11.2017
Türkiye Basketbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu 04-06 Aralık 2017 tarihleri arasında ilimizde Aday Hakem kursu açılacaktır.  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzde detaylı bilgi edinip, başvuru yapabilirsiniz.

Aday Hakem olmak için yapılması gerekenler ve aranan şartlar.

Basketbol aday hakem kursları Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından Tunceli ilinde 4-5-6 Aralık 2017 tarihlerinde açılacaktır. Katılmak isteyenler Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne şahsen dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Dilekçe ile başvurmayan kişilerin başvuruları dikkate alınmayacaktır.

· Aday Hakem Olma Şartları

Basketbol müsabakalarında aday hakem olarak görevlendirilecek kişilerin, MHK tarafından yapılacak Aday Hakem Sınavlarında başarılı olmaları gereklidir. Aday Hakem olma şartlarına uygun olanlar arasından, MHK tarafından yapılacak hakem sınavlarında başarılı olan adaylar, Aday Hakem olurlar.

· MHK tarafından yapılacak Aday Hakem sınavlarına katılacaklarda aşağıdaki koşullar aranır;

a) T. C. vatandaşı olmak, b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak, c) 18 – 30 yaş arasında olmak, d) Sağlık durumunun hakemlik yapmaya elverişli olduğunu doktor Raporu ile belgelemiş olmak, e) Yüz kızartıcı bir suçtan dolayı hüküm giymemiş bulunmak, f) Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü veya Federasyon tarafından altı ay veya daha fazla ceza verilmemiş olmak.